149037
Book
In basket
Prawie 200 przepisów! - chleby żytnie, owsiane, kukurydziane, pszenne - chleby z serem, owocami i warzywami - bułki, rogale, precle, warkocze - pomysły szwajcarskie, norweskie, irlandzkie, węgierskie, a nawet marokańskie! Chleb pszenny z migdałami? Pumpernikiel z rodzynkami? A może bułeczki z bananami? Jeśli cenisz sobie pachnące, świeże pieczywo przygotowane z naturalnych składników, weź sprawy w swoje ręce! Dzięki elektrycznym piekarnikom i mikrofalówkom wypiek chleba przestał być czasochłonny! Zanim przystąpisz do pracy, naucz się wyrabiać ciasto z mąki pełnoziarnistej, właściwie stosować drożdże, formować bochenki, mieszać i wyrabiać ciasto w robocie kuchennym. Dowiedz się, co zrobić, by skórka chleba nie była zbyt twarda i aby chleb nie był zbyt blady. A gdy opanujesz wszystkie sztuczki, ciesz się smakiem chleba z cukinią, wieńca z orzechami włoskimi lub gryczanych bułek na maślance! [www.merlin.pl]
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. MgW-27654 (1 egz.)
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
Copies are only available in the library: sygn. O/Dz.Cz.-64 (1 egz.)
Notes:
General note
Publ. Klubu dla Ciebie nr 1089.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again