147631
Book
In basket
Dieta bezglutenowa to jeden z najtrudniejszych sposobów odżywiania. Wiele osób chorych na celiakię skazuje się na mało urozmaicone, niesmaczne posiłki. Ten poradnik podpowiada, jak uczynić życie osób na diecie bezglutenowej łatwiejszym, a jedzenie bardziej smacznym. Autorka skupiła się na produktach pieczonych, daniach mieszanych i makaronach. Oprócz często stosowanej w kuchni bezglutenowej mąki ryżowej pojawiają się propozycje wykorzystujące mąkę z sorgo i mąkę fasolową, które wnoszą do diety więcej składników odżywczych i świetnie nadają się do dań z pieca. Ze względu na fakt, że wiele osób chorych na celiakię ma problemy z przyswajaniem laktozy, produkty mleczne zastąpiono w przepisach innymi, na przykład mączką migdałową lub bezlaktozowym mlekiem w proszku. Receptury można dopasować także do innych potrzeb dietetycznych: cukrzycy mogą zastąpić cukier słodzikiem, a osoby uczulone na soję mąkę sojową mąką fasolową lub ryżową. Ci, którym zależy na większej zawartości błonnika w pokarmie, zamiast mąki ryżowej białej mogą użyć mąki brązowej lub dodać do dań trochę otrębów ryżowych. [www.merlin.pl]
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-641, MgW-25840 (2 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
There are copies available to loan: sygn. F.2 - 61 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 61 (1 egz.)
Notes:
General note
Publ. Klubu dla Ciebie nr 1188.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again