152043
Book
In basket
(Dobra Kuchnia)
W Polsce nalewki były robione od wieków, a sekrety receptur przekazywano z pokolenia na pokolenie. Ostatnio znów rośnie ich popularność - w dużej mierze są to domowe rarytasy, które niegdyś były ozdobą babcinych i dziadkowych spiżarni oraz kredensów. Dobra nalewka to przede wszystkim wspaniały aromat, smak i kolor. Książka Polskie nalewki i wódki przekazuje podstawową wiedzę z zakresu komponowania tych trunków. Jej lektura pozwoli uniknąć błędów, usprawnić sposób zestawiania, znaleźć ciekawe receptury na nalewki zdrowotne, ziołowe, owocowe oraz wódki. Receptury dobrano z niezwykłą dbałości, po to by na naszych stołach zagościły nowe smaki wyśmienitych trunków. Niech dereniówka, wiśniówka czy mlekówka staną się chlubą i dumą gospodarzy, a także wyznacznikiem wyrafinowanego smaku i dobrych obyczajów. [www.matras.pl]
Availability:
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-64 (1 egz.)
Notes:
General note
U góry s. tyt. i okł.: Pokaż się z dobrej kuchni.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again