148315
Książka
W koszyku
Przygoda Marleny de Blasi z gotowaniem zaczęła się, gdy autorka miała dziewięc lat. Na jednej z plaż południowego wybrzeża Italii spotkała staruszkę, piekącą na ognisku ziemniaki, skropione oliwką z oliwek i posypane rozmarynem oraz grudkami morskiej soli. Wtedy postanowiła, że zgłębi arkana sztuki kulinarnej... W smakach południowej Italii Marlena opisuje potrawy i najciekawsze miejsca związane z tym niezwykłym regionem Włoch. Zabiera nas do nieiwelkich wiosek poprzecinanych ścieżkami dla kóz, maleńkich wysepek na Morzu Śródziemnym oraz do skąpanych w słońcu metropolii. W każdym z tych miejsc Marlena odnajdzie i przekaże nam często niemal już zapomniane przepisy na smakowite przystawki, dania główne, desery, charakterystyczne dla południowych Włoch. Ta książka to coś więcej niż poradnik kulinarny - wypełniają ją nie tylko dziesiątki przepisów, ale i mnóstwo anegdot, wzruszających hbistorii i romantycznych opowieści. spróbujcie, przygotowac potrawy według zamieszczonych w książce przepisów, a poczucie wszystkimi zmysłami niepowtarzalna atmosferę południowych łąk. Na chwilę znajdziecie się w krainie rozmarynu, bazylii i wina. [www. wydawnictwoliterackie.pl]
Status dostępności:
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej