148313
Book
In basket
Przygoda Marleny de Blasi z gotowaniem zaczęła się, gdy autorka miała dziewięc lat. Na jednej z plaż południowego wybrzeża Italii spotkała staruszkę, piekącą na ognisku ziemniaki, skropione oliwką z oliwek i posypane rozmarynem oraz grudkami morskiej soli. Wtedy postanowiła, że zgłębi arkana sztuki kulinarnej... W smakach południowej Italii Marlena opisuje potrawy i najciekawsze miejsca związane z tym niezwykłym regionem Włoch. Zabiera nas do nieiwelkich wiosek poprzecinanych ścieżkami dla kóz, maleńkich wysepek na Morzu Śródziemnym oraz do skąpanych w słońcu metropolii. W każdym z tych miejsc Marlena odnajdzie i przekaże nam często niemal już zapomniane przepisy na smakowite przystawki, dania główne, desery, charakterystyczne dla południowych Włoch. Ta książka to coś więcej niż poradnik kulinarny - wypełniają ją nie tylko dziesiątki przepisów, ale i mnóstwo anegdot, wzruszających hbistorii i romantycznych opowieści. spróbujcie, przygotowac potrawy według zamieszczonych w książce przepisów, a poczucie wszystkimi zmysłami niepowtarzalna atmosferę południowych łąk. Na chwilę znajdziecie się w krainie rozmarynu, bazylii i wina. [www. wydawnictwoliterackie.pl]
Availability:
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again