148012
Book
In basket
Kuchnia i medycyna / Julian Aleksandrowicz, Irena Gumowska. - Wyd. popr. i uzup. - Warszawa : Watra, [2003] - 215, [1] s. : il. ; 22 cm.
Jak dzięki właściwemu odżywianiu zapobiegać kłopotom zdrowotnym ; zależność między występowaniem tzw. chorób cywilizacyjnych a zawartością witamin, mikroelementów i innych związków w codziennej diecie ; co jeść, aby uniknąć schorzeń serca i układu krążenia ; które produkty spożywcze obniają poziom cholesterolu we krwi ; wpływ magnezu i witamin z grupy B na stan naszych nerwów ; witaminy E i C opóźniaja starość. Jak sie odżywiać, by było ich w naszym pożywieniu jak najwięcej ; właściwe proporcje składników odżywczych w codziennym jadłospisie zapobiegają najgroźniejszym chorobom ludzkości, w tym nowotworom ; niewielkie ilości cynku zawartego w kiełkach pszenicy, nasionach dyni i słonecznika, poprawiają stan naszej cery, a nawet wyleczą z niedomagań skórnych. [www.watra.pl]
Availability:
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-613 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again