152064
Book
In basket
Potrawy z jaj / Joanna Mosingiewicz. - Wydanie 4. - Warszawa : Watra 1974. - 119, [1] strona : ilustracje, tablice ; 20 cm.
Książka zawiera przepisy na potrawy i napoje, których podstawowym składnikiem są jaja. W części pierwszej, informacyjnej, znajdują się wiadomości o jajach jako produkcie spożywczym, ich właściwościach, budowie i wartościach biologicznych. Wyjaśniono także zjawisko zachodzące podczas obróbki mechanicznej i cieplnej jaj oraz zasady stosowania jaj w racjonalnym odżywianiu. W części drugiej zgromadzono w poszczególnych tematycznych rozdziałach przepisy na potrawy z jaj. Są one tak redagowane, żeby mogły z nich korzystać osoby nie mające przygotowania ani wprawy w dziedzinie sztuki kulinarnej.
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. MgW-32005 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again