148313
Książka
W koszyku
Czy chorzy na cukrzyce nie mogą jeść słodyczy? Nic bardziej mylnego. Obowiązuje ich ta sama zasada co ludzi zdrowych: wszystko można jeść, ale z umiarem. Jednak na całym świecie chorzy na cukrzycę zadręczają się wyrzutami sumienia po zjedzeniu kawałka ciasta czy tortu. Z pomocą śpieszą im dwie dyplomowane dietetyczki, Britta Macho i Tina Schlag, autorki nowej książki kucharskiej dla diabetyków. Do ciasta z pełnoziarnistej mąki, tłuszczów roślinnych i owoców dodają one odrobinę cukru, tworząc w ten sposób wspaniałe nowe przepisy lub wariacje tradycyjnych. Muffiny, strudle, ciasta drożdżowe, kruche i biszkoptowe przypadną do gustu całej rodzinie. Z myślą o cukrzykach typu 1. przy każdym przepisie podano też wartość ciasta w przeliczeniu na wymienniki węglowodanowe. [empik.com, 2013]
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-616/618 (1 egz.)
Filia nr 1 Wypożyczalnia (ul. Staszica 14)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. O/Dz.W.- 64 (1 egz.)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5 - 64 (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 641.5 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Okł. z wyd. 2.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej