148917
Book
In basket
(Zdrowie z Natury)
Olej kokosowy wzbudza mnóstwo emocji. W krajach tropikalnych jest stosowany od wieków, ale w Polsce był dotąd praktycznie nieznany. Od niedawna dietetycy oraz lekarze zaczęli zalecać go swoim pacjentom. Dlaczego? Ponieważ współczesne badania naukowe potwierdziły, że olej ten: - obniża stężenie cholesterolu i pomaga zrzucić zbędne kilogramy - poprawia wygląd skóry i włosów - pomaga zwalczyć infekcje i zmniejsza stany zapalne - ma działanie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne - wspomaga pracę tarczycy, wątroby, serca i prostaty. Autor zachęca czytelników do stosowania oleju kokosowego zarówno w diecie, jak i jako naturalnego kosmetyku. W tym przewodniku znajdziesz odpowiedzi na następujące pytania: - Jak proces produkcji wpływa na olej kokosowy i jego właściwości? - Który olej kokosowy kupić, a który zostawić na półce sklepowej? - Co to jest mąka kokosowa? - Jak wykorzystywać w kuchni zarówno olej, jak i mąkę z kokosa? Skorzystaj z przedstawionych przez autora prostych przepisów na pyszne potrawy, by samemu przekonać się, że olej kokosowy jest wyjątkowo smaczny i zdrowy! [merlin.pl, 2014]
Availability:
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
There are copies available to loan: sygn. F.5 - 61 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. [70].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again