152010
Book
In basket
(Zrób to Sam)
Jak zrobić dobry sok na podwieczorek i na zimę: na zimno, po zamrożeniu czy na gorąco? Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek. Jak zrobić pyszne domowe wino owocowe: z jakich owoców wino będzie najlepsze, jak otrzymać moszcz, jak obserwować i oceniać kolejne etapy i przebieg fermentacji, kiedy zakończyć proces, jak zlewać i przechowywać gotowe wino? Sposoby przygotowania octu z win owocowych. A na deser sztuka przygotowania likierów owocowych: z czego można zrobić likier, jakie dodatki warto dodać, jaki proces wyrobu likieru wybrać: z soków owocowych, nastawiane, z fermentacji owoców czy z wina owocowego. [www.multicobooks.pl, 2015]
Availability:
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
There are copies available to loan: sygn. F.5 - 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 117.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again