148658
No cover
Book
In basket
Książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej to okazja do odkrycia niepowtarzalnych smaków dawnej kuchni polskiej. Czyż do ciekawych doświadczeń nie należy jedzenie kiełbas własnej roboty? Czyż nie jest interesujące własnoręczne wykonanie (i zjedzenie) wykwintnego deseru zwanego białodaniem (blanc manger), o którym wiadomo, że należał do ulubionych przysmaków króla Jana III Sobieskiego? „365 obiadów” to najsłynniejsza książka najznakomitszej XIX-wiecznej autorki poradników kulinarnych. Publikacja doskonała zarówno dla miłośników tradycyjnej polskiej kuchni opartej na naturalnych produktach, jak też i dla zwolenników barwnego języka autorki. [www.empik.com, 2016]
Availability:
Filia nr 1 Wypożyczalnia (ul. Staszica 14)
There are copies available to loan: sygn. O/Dz.W.- 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Wg ed.: Warszawa : nakł. Jana Fiszera, 1911.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again