148317
Book
In basket
Drobne wypieki : technologia w cukierni / redakcja naukowa Wilfried Seibel. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2016. - 300 stron : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie? Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania. W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.: podziału wyrobów cukierniczych składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu procesu produkcji wyrobów cukierniczych pakowania i przechowywania analizy sensorycznej określania wartości odżywczych analityki wyrobów cukierniczych Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów. [www.azymut.pl, 2017]
Availability:
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-66/69 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 281-294. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again