148689
Book
In basket
Prawo żywnościowe / Maciej Taczanowski. - 2. wydanie, stan prawny na 1 października 2016 r. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2017. - 421 stron : wykresy ; 24 cm.
(Seria Akademicka)
Podręcznik omawia podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia szczegółowe, przede wszystkim wymagania dotyczące jakości środków spożywczych, higieny ich produkcji i obrotu, znakowania oraz urzędowej kontroli żywności. Obowiązujące w Polsce prawo żywnościowe przedstawia całościowo jako jeden system norm prawnych, zbudowany na gruncie wzajemnie uzupełniających się przepisów polskich i wspólnotowych. [www.azymut.pl, 2018]
Availability:
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-351/354 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 405-421.
Target audience note
Dla osób nauczających prawa żywnościowego, studentów i prawników.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again