147631
Książka
W koszyku
Ta wyjątkowa książka wprowadza całą rodzinę – w przypadku dzieci już od najwcześniejszego dzieciństwa – w najatrakcyjniejszą i najzdrowszą formę wegetarianizmu: dietę mleczno-jajeczno-roślinną, zwaną inaczej laktoowowegetarianizmem. W założeniach wykorzystuje się w niej całą gamę produktów pochodzenia roślinnego, które są bardzo zróżnicowane i posiadają mnóstwo substancji odżywczych, smaków, kolorów i konsystencji. To propozycja dla wegetarian, a także dla każdego, kto chce ubogacić swoją dietę mięsną. W książce tej znajdziemy: • duży wybór przepisów na potrawy wegetariańskie, • jasne i ciekawe informacje dotyczące podstawowych składników diety, takich jak owoce, warzywa, rośliny liściaste, zboża, rośliny strączkowe, bakalie, algi, jajka i nabiał; • potrawy dobrane do poszczególnych etapów rozwoju dziecka; • zabawne dania do przyrządzania razem z dziećmi, • przewodnik po codziennym jadłospisie. Odbiorcy – wegetarianie i wszyscy, którzy chcą ubogacić swoją dietę o potrawy wegetariańskie. – rodzice, nauczyciele i opiekunowie przygotowujący posiłki z dziećmi; wreszcie profesjonaliści, tacy jak dietetycy czy restauratorzy. Dlaczego warto nabyć tę książkę – to kopalnia pomysłów na potrawy wegetariańskie i zbiór ciekawych informacji dotyczących zdrowej diety. – promuje dietę warzywną i zdrowy tryb życia. [www.empik.com]
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641.56 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej