149296
Książka
W koszyku
To kompendium praktycznych informacji o destylacji i aromatyzacji alkoholi. Krok po kroku otrzymujemy wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i przygotowania między innymi najróżniejszych: likierów, win, wódek czy owoców i ziół w alkoholu. Książka zawiera również przepisy na ciekawe dania, których smak wzmocniono alkoholem. Są to oryginalne dania obiadowe oraz desery. Opracowanie potwierdzono wiedzą i doświadczeniem mnichów cysterskich, którzy wiele z opisanych w książce alkoholi wymyślili. Odbiorcy: wszyscy, którzy interesują się destylacją i aromatyzacją alkoholi, ci, którzy szukają receptur na różnego rodzaju nalewki, osoby, które chcą zaczerpnąć wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i samego przygotowania nalewek. [Jedność, 2019]
Status dostępności:
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. O/Dz.Cz.-64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Okładka wliczona w paginację
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej