149037
Book
In basket
Przedstawiamy Państwu krótki przewodnik po interwencjach dietetycznych i środowiskowych, wskazanych w przypadku dzieci i dorosłych, cierpiących na zaburzenia ze spektrum autystycznego. Z książki można dowiedzieć się, jakich substancji zawartych w produktach spożywczych i środkach czystości należy unikać, jak sprawdzić skład danego produktu i w jaki sposób rozpocząć stosowanie diety. Znaczna część książki poświęcona jest praktycznym wskazówkom, dotyczącym funkcjonowania dziecka autystycznego poza domem. Autorzy przedstawiają sprawdzone sposoby zadbania o to, by wszyscy dorośli, opiekujący się dzieckiem, byli świadomi możliwych zagrożeń i potrafili właściwie zareagować w przypadku niepożądanej reakcji alergicznej. Przewodnik ten stanowi nieocenione źródło skondensowanej wiedzy dla rodziców, opiekunów i nauczycieli, którzy pragną stworzyć dzieciom autystycznym bezpieczne warunki zarówno w domu, jak i w szkole. [Wydawnictwo Fraszka Edukacyjna, 2012]
Availability:
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
All copies are currently on loan: sygn. F.2-61 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 69-76. Indeks.
"Aneksy do wydania polskiego" s. 79-81.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again