148371
Book
In basket
Dieta w insulinooporności / Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska. - Wydanie I. - Łódź : Feeria Wydawnictwo-Wydawnictwo JK, 2018. - 354, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 21 cm.
Druga książka specjalistki w dziedzinie insulinooporności Dominiki Musiałowskiej napisana we współpracy ze znaną dietetyczką Magdaleną Makarowską. Vademecum, czyli w skrócie wszystko, co musisz wiedzieć na temat insulinooporności. Menu na 4 miesiące z ciekawymi, prostymi i pysznymi przepisami. Insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny, może dotyczyć każdego z nas, niezależnie od wieku, płci, miejsca zamieszkania czy wagi. Coraz częściej dotyka osób młodych i aktywnych oraz dzieci. Jest to jednak zjawisko, które budzi wiele wątpliwości nie tylko wśród pacjentów, lecz także wśród specjalistów. Co do jednego wszyscy są zgodni: zdrowy styl życia jest podstawą zarówno profilaktyki, jak i leczenia insulinooporności. Ogromne znaczenie w zmianie stylu życia na zdrowszy ma TO, CO JEMY. Brzmi groźnie? Nic bardziej mylnego. Dieta dla osób z insulinoopornością wcale nie musi być restrykcyjna, nudna i pełna wyrzeczeń. Zapraszamy na ekscytującą wyprawę do kuchni smacznej, prostej i zdrowej, w którą może się wybrać cała rodzina! Stosując się do zawartych tu wskazówek dietetycznych i dotyczących codziennej aktywności fizycznej, poczujesz przypływ energii i chęci do życia. W książce oprócz przepisów na cztery miesiące czeka na Ciebie również niespodzianka: VADEMECUM dla insulinoopornych, czyli zbiór odpowiedzi na pytania, które najczęściej zadają osoby zmagające się z tą chorobą. [JK, 2018]
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-616/618 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Menu na 4 miesiące.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 352-353.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again