152010
Book
In basket
Czekolada : składniki, podawanie, przepisy / Tobias Pehle z zespołem ; tłumaczenie Adam Banaszkiewicz. - Ożarów Mazowiecki : Olesiejuk, copyright 2009. - 295 stron : ilustracje (głównie kolorowe) ; 18 cm.
(Leksykon)
Czekolada jest dziś w modzie. Nigdy jeszcze temat ten? Mimo że ludzie od wieków ulegali słodkiemu czarowi kakao i czekolady? Nie był tak aktualny jak dzisiaj. Ten praktyczny leksykon przedstawia niezwykle różnorodny świat czekolady, historie jej wytwarzania, poczynając od czekolady pitnej i tej w tabliczkach, a kończąc na pralinach i wielu szlachetnych wyrobach, zdradza też tajemnice umiejętności najpełniejszego delektowania się czekoladą i możliwości zastosowania jej w kuchni. Fascynujący świat czekolady od A do Z! Tajemnice wytwarzania różnych rodzajów czekolady. Kakao: wszystko o niezwykłym egzotycznym surowcu. Obszerny słownik najważniejszych pojęć ze świata czekolady. Czekoladowe czary: przepisy i inspiracje kulinarne. Przepiękne, wyraziste fotografie. Życzymy wiele przyjemności podczas smakowania i odkrywania czekolady! [Olesiejuk, 2009]
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-641 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again