149037
Książka
W koszyku
Piekąc samodzielnie otrzymujesz chleb zdrowszy, smaczniejszy i świeższy w porównaniu z tym kupowanym w sklepie. Książka zawiera prawie 60 przepisów pieczenia jasnego pieczywa, takiego jak bajgle, bagietki, croissanty czy francuski chleb wiejski, jak i pieczywa ciemnego, np. niemieckiego chleba z bakaliami, czarnego chleba żytniego czy szwedzkiego razowca Kavring. Znajdziesz tu także przepisy na chleb na zakwasie, takie specjały, jak chleb z papryczkami jalapeño i cheddarem, chleb ze szpinakiem lub z pomidorami czy focaccię, ale również pieczywo szybkie do zrobienia i różne rodzaje chleba chrupkiego. Oprócz przepisów na pieczywo nasz piekarz i mistrz chleba - Goran Soderin, dzieli się swoimi sztuczkami stosowanymi przy parzeniu ciasta, pieczeniu na rozczynie lub na zakwasie oraz wieloma innymi. Wszystko po to, aby otrzymać wyrośnięty chleb o bogatym smaku, wilgotnym miąższu i chrupiącej skórce. Z przepisów mogą korzystać zarówno osoby początkujące jak i bardziej zaawansowane w pieczeniu chleba. Kiedy już nauczysz się podstaw wypieku chleba, możesz eksperymentować z nim w nieskończoność! [Rea, 2009]
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej