148689
Book
In basket
Korea od kuchni / Anita Raszka. - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2023. - 110, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
W książce znajdziesz kilkadziesiąt przepisów na klasyczne potrawy kuchni koreańskiej. Każdy jest opatrzony objaśnieniami i cennymi radami, na przykład jak pokroić wołowinę na cieniutkie plasterki do bulgogu, czym się różnią koreańskie zupy jjigae, guk i tang. Poznasz również koreańską kulturę jedzenia i serwowania posiłków. W Korei nie podaje się bowiem kompletnego dania na jednym talerzu. Każdy dostaje swoją miskę ryżu lub makaranu, a na stole pojawia się wiele miseczek z ban chanami – różnymi dodatkowymi potrawami – z których będą wspólnie jedli wszyscy biesiadnicy. Bap meogeosseoyo? – Jadłeś już dzisiaj? Tak brzmi koreańskie Jak się masz. I chociaż obecnie nie chodzi już o troskę, czy spotkana osoba miała możliwość zaspokojenia głodu, to słowa te pokazują, jak ważna jest dla Koreańczyków kuchnia. Czytaj, gotuj i ciesz się smakiem: kiszonek kimchi, ciastek ryżowych tteok, zup jjigae, guk i tang, dań głównych juyori, dodatków, czyli ban chanów, oraz deserów husik.[www.platon.com.pl]
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-641.56 (1 egz.)
Filia nr 1 Wypożyczalnia (ul. Staszica 14)
There are copies available to loan: sygn. F1.W- 64 (1 egz.)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
There are copies available to loan: sygn. F.5 - 64 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Notes:
Funding information note
Płatne ze środków przekazanych w ramach darowizny od firmy SK NEXILIS Poland sp. z o.o.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again