Kozłecka Barbara
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2474)
Kozioł Paweł
(2010)
Kotwica Wojciech
(811)
Kowalska Dorota
(659)
Zarawska Patrycja (1970- )
(526)
Kozłecka Barbara
(-)
Kochanowski Jan
(469)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(406)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(335)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(333)
Ludwikowska Jolanta (1962- )
(328)
Siemianowski Roch (1950- )
(318)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Popławska Anna (literatura)
(304)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(301)
Fabianowska Małgorzata (tłumaczka)
(293)
Christie Agatha (1890-1976)
(290)
Steel Danielle (1947- )
(288)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(285)
Roberts Nora (1950- )
(281)
Drewnowski Jacek (1974- )
(267)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(266)
Trzeciak Weronika
(260)
Konopnicka Maria
(258)
Prus Bolesław (1847-1912)
(246)
Boy-Żeleński Tadeusz
(241)
Kijowska Elżbieta (1950- )
(241)
Leśmian Bolesław
(235)
Krasicki Ignacy
(226)
Włodarczyk Barbara (nauczycielka)
(223)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(222)
Zimnicka Iwona (1963- )
(219)
Ławnicki Lucjan (ilustrator)
(210)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(208)
King Stephen (1947- )
(206)
Webb Holly (1976- )
(204)
Strzałkowska Małgorzata (1955- )
(201)
Goliński Zbigniew
(198)
Dug Katarzyna
(197)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Szulc Andrzej (1967-)
(192)
Jasieński Ksawery (1931- )
(186)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(186)
Rzehak Wojciech (1967- )
(186)
Szekspir William (1564-1616)
(183)
Domańska Joanna (1970- )
(180)
Kozłowska Urszula (1958-2018)
(180)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(179)
Beaumont Émilie (1948- )
(179)
Tuwim Julian (1894-1953)
(178)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(175)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(173)
Górski Wojciech (1971- )
(170)
Gawryluk Barbara (1957- )
(169)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(168)
Mazan Maciejka (tłumaczka)
(167)
Cieślik Donata (lektorka)
(160)
Mortka Marcin (1976- )
(160)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(156)
Jachowicz Stanisław
(156)
Kraśko Jan (1954- )
(154)
Szal Marek (ilustrator)
(153)
Williams Sophy (1965- )
(153)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(152)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(152)
Dobrzańska-Gadowska Anna (tłumaczka)
(151)
Stelmaszyk Agnieszka (1976- )
(149)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(147)
Głowińska Anita (literatura dziecięca)
(147)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(147)
Ochab Janusz (1971- )
(146)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(145)
Królicki Zbigniew Andrzej (1954- )
(145)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(144)
Sandemo Margit (1924-2018)
(144)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(143)
Siudak Jacek (ilustrator)
(140)
Supeł Barbara (literatura dla dzieci)
(140)
Wyrwas-Wiśniewska Monika (tłumaczka)
(140)
Mróz Remigiusz (1987- )
(138)
Stanecka Zofia (1972- )
(136)
Lech Justyna
(135)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(134)
Fabisińska Liliana (1971- )
(131)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(131)
Rolando Bianka
(131)
Teleszyński Leszek (1947- )
(131)
Siewior-Kuś Alina (tłumaczka)
(130)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(130)
Słomczyński Maciej (1920-1998)
(130)
Kołodziej Katarzyna (1975- )
(129)
Mickiewicz Adam
(129)
Zadura Janusz (1968- )
(129)
Braiter-Ziemkiewicz Paulina (1968- )
(127)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(126)
Wańkowicz Melchior (1892-1974)
(126)
Kierszys Zofia (1921-2000)
(125)
Onichimowska Anna (1952- )
(125)
Widmark Martin (1961- )
(125)
Dobrowolski Patryk (tłumacz)
(123)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Szkoły zawodowe
(1)
Temat
Gastronomia
(1)
Przedsiębiorstwa małe i średnie (MŚP)
(1)
Rachunkowość
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Przedsiębiorstwo gastronomiczne / Barbara Kozłecka, Krystyna Osowska. - Warszawa : Difin, 2012. - 284, [1] strona : ilustracje ; 23 cm.
(E Edukacja)
Na okł.: Podręcznik technik żywienia i gospodarstwa domowego, technikum, szkoła policealna.
Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najnowsze uregulowania prawne. Podręcznik zawiera treści z wielu dziedzin, m.in. z: ekonomii i prawa, marketingu, pracy biurowej, rachunkowości oraz gastronomii. Wiedza uzyskana dzięki tej książce ma walory praktyczne. Przykłady zawarte w tej publikacji zostały zaczerpnięte z materiałów wewnętrznych przedsiębiorstwa gastronomicznego funkcjonującego na rynku. Uwzględniono więc realia rynkowe, z jakimi spotyka się na co dzień firma, która działa w tej branży. Całość podręcznika została podzielona na siedem rozdziałów, w których omówiono zagadnienia z różnych dziedzin nauki. Rozdział 1. zawiera podstawowe informacje związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w realiach gospodarki rynkowej. Zagadnienia związane z majątkiem firmy, jego finansowaniem oraz obowiązującą dokumentacją zawarte są w rozdziale 2. Cennym uzupełnieniem tego rozdziału są również przykłady i ćwiczenia pokazujące, jak gospodarować w firmie, aby osiągnąć zyski. Jak sprzedać swoje produkty, czyli zagadnienia marketingu w gastronomii zostały omówione w rozdziale 3. Zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym z uwzględnieniem czynników ludzkiego i organizacyjnego stanowi tematykę rozdziału 4. i 5. Ostatnie dwa rozdziały zostały poświęcone rynkowi pracy i procesom integracyjnym w różnych wymiarach. Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników do kształcenia w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Rok dopuszczenia: 2012. [www.ksiegarnia.difin.pl, 2015]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-640 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej