Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(2)
only on-site
(1)
Branch
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
(1)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Author
Jarosz Mirosław (1957- )
(2)
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Małecki Paweł
(1)
Okrasa Karol (1978- )
(1)
Paruzel Kinga
(1)
Ładocha Daria (blogerka)
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Zdrowe odżywianie
(2)
Odżywianie
(1)
Owoce
(1)
Warzywa
(1)
Genre/Form
Podręcznik akademicki
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Jeść zdrowiej warzywa i owoce/ mistrzowie Kuchni Lidla. - [Miejsce nieznane] : Lidl ; Instytut Żywności i Żywienia, [2018]. - 287, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Na okładce podytytuł: Kompendium wiedzy o warzywach i owocach z Ryneczka Lidla i zdrowym odżywianiu wraz z 60 przepisami mistrzów Kuchni Lidla.
Ryneczek Lidla zaprasza świeżością, zapachami i smakami. Czas, żeby dowiedzieć się jak najwięcej o całym bogactwie, które kryją w sobie warzywa i owoce. I wprowadzić ich jak najwięcej do codziennego jadłospisu, bo według najnowszych badań to właśnie one są sposobem na zdrowsze życie! A więc sięgnij po "Jeść zdrowiej. Warzywa i owoce" i ciesz się smakiem i lepszym samopoczuciem.[okładka]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. MgW-31958 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Book
In basket
Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata. Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana. [pzwl.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-613 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again