148658
Book
In basket
Kuchnia włoska / z niemieckiego przełożyła Bożenna Szwajewska. - Warszawa : Diogenes, 2002. - 238, [2] strony : fotografie kolorowe ; 23 cm.
(Mała Szkoła Gotowania)
Z tej książki i początkujący, i zaawansowani nauczą się przyrządzać nie tylko popularne makarony, pizze czy risotto. Również bruschetta, carpaccio, cannelloni... i wiele innych dań, znanych ze słyszenia lub wypraw w różne regiony Italii, może zawitać na twoim stole. Książka zawiera przepisy na wszystkie rodzaje potraw: zupy, przystawki, desery, dania z mięsa, ryb, owoców morza, warzyw. Dowiemy się z niej sporo o różnych rodzajach serów, makaronów i sosów oraz o tym, jakie zioła i przyprawy nadadzą potrawom określony smak i aromat.
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-641 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again