Alergeny
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
(1)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
(1)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Autor
Holtzman Rachel
(1)
Kmieć-Krzewniak Katarzyna (1984- )
(1)
Shetreat-Klein Maya
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Suchecki Mateusz
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Kobieta
(3545)
Przyjaźń
(2392)
II wojna światowa (1939-1945)
(2113)
Rodzina
(2113)
Miłość
(1861)
Alergeny
(-)
Tajemnica
(1718)
Zwierzęta
(1361)
Relacje międzyludzkie
(1318)
Śledztwo i dochodzenie
(1252)
Dzieci
(1049)
Zabójstwo
(1029)
Pisarze polscy
(1009)
Nastolatki
(923)
Rodzeństwo
(867)
Dziewczęta
(862)
Uczucia
(862)
Magia
(849)
Życie codzienne
(796)
Sekrety rodzinne
(730)
Psy
(723)
Uczniowie
(711)
Policjanci
(707)
Małżeństwo
(704)
Boże Narodzenie
(665)
Żydzi
(659)
Polacy za granicą
(650)
Ludzie a zwierzęta
(603)
Trudne sytuacje życiowe
(563)
Język polski
(561)
Osoby zaginione
(561)
Władcy
(561)
Wakacje
(504)
Relacja romantyczna
(495)
Wybory życiowe
(487)
Koty
(473)
Podróże
(471)
Uprowadzenie
(453)
Chłopcy
(447)
Kultura
(447)
Arystokracja
(437)
Matki i córki
(425)
Przestępczość zorganizowana
(418)
Polityka międzynarodowa
(411)
Wychowanie w rodzinie
(397)
Poszukiwania zaginionych
(392)
Dziadkowie i wnuki
(385)
Aktorzy polscy
(370)
Prywatni detektywi
(360)
Dziennikarze
(349)
Zakochanie
(346)
Ojcowie i córki
(343)
Zdrowe odżywianie
(343)
Pisarze
(340)
Katolicyzm
(339)
Wsie
(336)
Zemsta
(333)
Polityka
(330)
Seryjni zabójcy
(328)
Polityka wewnętrzna
(327)
Duchowieństwo katolickie
(326)
Regionalizm
(320)
Mężczyzna
(311)
Filozofia
(303)
Wojsko
(300)
Dojrzewanie
(297)
Samorealizacja
(294)
Zabawa
(290)
Lekarze
(289)
Szlachta
(282)
Szkoły
(276)
Holokaust
(273)
Obyczaje i zwyczaje
(272)
Samotność
(272)
Historia
(268)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(267)
Zamki i pałace
(266)
Pomaganie
(264)
Powstanie warszawskie (1944)
(264)
Walka dobra ze złem
(264)
Władza
(262)
Ludzie bogaci
(261)
PRL
(261)
Źródła historyczne
(257)
Spisek
(256)
Przyroda
(255)
Kradzież
(253)
Zabójstwo seryjne
(253)
Kościół katolicki
(252)
Las
(248)
Wojna
(247)
Śmierć
(247)
Nauka
(246)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(246)
Zarządzanie
(245)
Poeci polscy
(241)
Psychologia
(241)
Tematy i motywy
(236)
Wychowanie
(236)
Sieroty
(234)
Czarownice i czarownicy
(233)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Częste mycie skraca życie? Okazuje się, że w tym starym porzekadle jest ziarno prawdy. Co się dzieje, kiedy neurolog dziecięca próbuje odkryć prawdę o tym, jak jedzenie, którym karmi swoje dziecko wpływa na jego rozwój i astmę? Po pierwsze, bardzo brudzi sobie ręce. Nie tylko szokującym faktami o wyjałowionej z witamin i dobrych bakterii żywności, ale dosłownie - wyciągając codziennie z przydomowych grządek brudne marchewki, rzodkiewki, sałatę i pietruszkę. Kiedy dr Maya Shetreat-Klein odkrywa, że ostatnie zmiany w hodowli przetwórstwa spożywczego szkodzą mikrobom żyjącym w ciele dziecka i wpływają na ich układ odpornościowy oraz mózg, przyczyniając się do przewlekłych chorób, zaczyna wdrażać swój własny plan leczenia syna, używając świeżej żywności prosto z gleby. Z zachwytem obserwując ustępujące objawy astmy, postanawia podzielić się nowo zdobytą wiedzą o „brudnych” warzywach i owocach z innymi. „Zdrowy brud” to nie tylko zapis tej heroicznej walki o zdrowie syna i historia odkrywania nowych faktów o jakości żywności, ale przede wszystkim genialny poradnik, który powinien przeczytać każdy rodzic. Autorka udziela praktycznych porad na magazynowanie żywości leczniczej (od warzyw po czekoladę), oraz wskazówki dotyczące czytania etykiet. Ta książka stanowi wzór dla wszystkich rodzin, które chcą żyć w pełni zdrowia. [www.bonito.pl]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-613/615 (1 egz.)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5 - 61 (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. [Wydawnictwo Naukowe PWN, 2020]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-613 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej